17 november 2008

Höstig svamp- och rotsakspasta

Jag förberedde dagens middag nyss. Ett recept som jag har tagit ur Pirkkatidningen. Gjorde en gång tidigare enligt receptet och det blev himla gott. Låter kanske tråkigt och smaklöst med champinjoner och rotsaker, men faktum är att den var mycket smakfull och god. Till och med pojkarna åt med god aptit utan att egentligen veta vad de åt! ;-) Jag tror att det var första gången som jag fick Robin att äta champinjoner och han sade bara mums och tog mer!

Idag lade jag till köttfärs istället för champinjoner. Trixet är att hacka rotsakerna i små, små bitar så att de nästan försvinner då man låter såsen koka. Jag slängde också i lite paprika i små bitar som jag hade i kylskåpet. Sedan låter man allting koka länge. Det står tjugo minuter i receptet, men man kan gott låta det koka i 45 min tycker jag så att allting blir riktigt mört och gott. Sedan kokar man valfri pasta till och voilá! Vi ska äta rakettispagetti i olika färger idag. Det tycker säkert Robin om!




kommentarer via Facebook, klicka här för att kommentera.